Gå till Navigering Gå till Innehåll

Visst vill du bli familjehem

Ett uppdrag utöver det vanliga

Vi söker alltid dig som är intresserad av att vara familjehem. Har du och din familj plats över i bostad, tid och hjärta – kontakta oss idag!

Sedan 2014 erbjuder vi kraftigt förstärkt familjehemsvård, även kallad behandlingsfamiljer. Det innebär att en förälder är hemma på deltid eller heltid samt ingår i vårt behandlingsteam. Vi har också förstärkta familjehem och så kallade vanliga familjehem. Kontakta oss för att höra mer om olika former att vara familjehem. 

Vi tar emot placeringar i alla åldrar, från små och stora barn till enskilda vuxna och ibland hela familjer. Vi söker familjer i alla konstellationer. Det kan vara ensamstående vuxna, parrelation olika kön, parrelation samma kön, gammal och ung. Som familjehem har vi en egen policy att vuxna ska vara minst 25 år. Det finns ingen övre åldersgräns för vuxna bara orken och hälsan finns. 

Våra familjehem får stöd dygnet runt från vår personal som alla har gedigen erfarenhet och kunskap om det stödjande arbetet. All personal inom familjehemsvården är socionomer med tidigare erfarenhet från myndighetsutövande arbete. Nästan alla är vidareutbildare psykoterapeuter. I vårt behandlingsteam finns också psykologer och barnpsykiatriker. 

Vi arbetar i samarbete med ansvariga handläggare på berörd myndighet och strävar efter goda relationer med nära anhöriga till den placerade.

Sofia Adolfsson Sundstrom
Sofia Adolfsson Sundström

Att öppna upp sin familj för någon som behöver stöd är en unik möjlighet att förändra och utveckla både din och behövandes tillvaro.

Sofia Adolfsson Sundström, Socionom och Terapeut Steg 1

Kontakta oss om du vill veta mer eller anmäla ditt intresse som familjehem, kontaktfamilj eller kontaktperson!

Anna Henriksson Heidari

Föreståndare
  • Socionom
    Familjeterapeut steg 1

Erika Lundmark

Förfrågningshandledare
  • Socionom

Vi söker alltid efter fler familjehem, helgfamiljer och kontaktpersoner!

LinkedIn Facebook Twitter Mail PermalinkPermalink